Swedish
Horse Holiday
  Farm
Connemara - Trails
  Aille Cross
Killarney - Riding
  Stables
Five Counties
  Holidays
Artiklar - Översikt
Fotogalleri
Specialerbjudanden
Partner
Kontakter
Förfrågningar -
  Bokningar

Connemara från hästryggen
Långritter genom Connemara, guidade av
Willie Leahy, Irlands mest välkända hästkarl - Terrängritt och Jaktritt i den milda irländska vintern - Vandringsleder för Icke-Ryttare

 

Ett tidlöst vackert landskap, känt för spektakulära vyer. Detta är en kontrasternas region, med dramatiska berg, stilla sjöar, rostfärgade mossar. Landskapets många nyanser och färger ändras ständigt under en skiftande himmel. Den orörda naturen, kantad av Atlantens vågor, bjuder på sällan skådad skönhet. Connemara ritten och the Coast Trail tar Dig till hjärtat av detta landskap.
Med Dig på Ditt äventyr i Connemara har Du Willie Leahy, Irlands mest välkända hästkarl. Willie Leahy var först med att anordna turridningar- någonstans, någonsin. Han är världens största uppfödare av connemara ponnyer, och är även Field Master i den beröma Galway Blazers Hunt. I mer än trettio år har familjen Leahy haft nöjet att visa sina gäster denna speciella del av Irland. De gör allt för att varje ryttare ska återvända hem med underbara minnen av en fantastisk semester.

Hästarna:
Detta är något för såväl nybörjare som erfarna ryttare. Fyra till sex timmar tillbringas varje dag på välridna Irish Hunters och connemara ponnyer, kända för att vara säkra på foten. Din häst för veckan väljs med stor omsorg och erfarenhet, för att på bästa sätt matcha ryttaren.

Connemara Trail:
Willie Leahy, genuin irländsk hästkarl, guidar Dig genom Connemaras högländer till Atlanten.
Denna ritt, som reds för första gången för 33 år sen, är den äldsta i världen. Du rider genom det vackraste och mest orörda landskap Irland har att erbjuda.
Mellan fyra och sex timmar tillbringas varje dag i sadeln.
Både nybörjare och erfarna ryttare kan njuta av denna långritt, som rids från maj till oktober.

Connemara Coast Trail:
Willie Leahy, genuin Irländsk hästkarl, guidar denna ritt längs Connemaras kust från Clifden till ett område nära Galway. Connemara Coast Trail började för över 20 år sedan, som ett komplement till the Connemara Trail. Ritten tar Dig genom det vackraste och mest orörda landskap Irland har att erbjuda.

"Connemara har alltid varit ett vilt landskap, alltför kargt och med för mycket mossar för att duga till jordbruk, med perfekt för ponnyer, får, fiskare och spöken. Man förtjänar sitt levebröd genom att fiska, samla sjögräs och föda upp hästar. Den årliga Connemara Horse Show i Clifden är världsberömd. Man hör Gaeliska, det urgamla Irländska språket, talas mer här än någon annanstans i Irland.
Människorna längs denna karga kust utstrålar tålighet."
(Virginia Westbury)

Aille Cross Country Trail:
De milda irländska vintrarna är perfekta för terrängritt.
Aile Cross Cross-Country Ride erbjuder terrängritt och turridning där tempot anpassas till ryttarens förmåga.
Denna ritt tar dig över stock och sten från gård till gård. Varje gård kan erbjuda olika terrängbanor att hoppa för den som önskar.

Jaktritter:
Irland är känt världen över för sina jakter. Aille Cross är beläget i idealiska jaktmarker, med jämn mark avdelad med de stenmurar för vilka jakten är så berömd.
De hästar som används, Irish Hunters, är precis lika unika som landet själv.
Vi är stolta över vår förmåga att matcha häst och ryttare, allt för att göra Din jakt- semester till en upplevelse utöver det vanliga.
Aille Cross erbjuder alla ryttare, vare sig Du ridit jakt förut eller ej, en möjlighet att uppleva en irländsk jaktritt i Galway. Willie Leahy, Din värd på Aille Cross, är Field Master i den välkända jaktritten Galway Blazers Hunt.
För att delta bör Du vara säker i alla gångarter, och över hinder. Men hos oss får Du, till skillnad från många andra ställen möjlighet att bekanta Dig med Din häst innan jakten. Vi ger Dig 6 dagars ridning, vararv en till tre dagars jakt.


Guidad Connemara Vandringsled:
Connemaras vandringsled ger en unik möjlighet att utforska detta fantastiska landskap. Vandringsleden tar Dig genom privatägda marker fyllda av historia och spektakulära vyer. Connemaras vandringsled är för Dig som uppskattar ensamhet, och vill komma bort från vältrampade stigar. Trots ensamheten i bergen finner Du efterlämningar från de människor som för så länge sedan befolkade dessa trakter. Belöningen för den långa, hårda vandringen till ledens högsta punkt är de otroliga vyer Du möts av. Havet brer ut sig både till öster och väster, och på avstånd höjer sig Connemaras berg The Twelve Bens över ett landskap utan slut.


Aille Cross Equestrian Centre
Connemara Trails
Loughrea, Co. Galway
Ireland

För mer information lämna namn och
adress här:
Enquiries - Reservation

Eller kontakta oss på:
Telefon: 00353 91 841216
Fax: 00353 91 842363
E-mail: tct@eircom.net

Mer information finner Du också på vår hemsida:
www.connemara-trails.info
Website maintenance: www.cara-marketing.com